Douma's historie

Op onze "Historie" pagina nodigen we u uit op een reis door de tijd, waar de rijke geschiedenis van Douma Dakdekkers zich ontvouwt. Van onze nederige beginjaren tot de indrukwekkende mijlpalen die we hebben bereikt, deze pagina is een eerbetoon aan de generaties vakmanschap, doorzettingsvermogen en innovatie die ons bedrijf hebben gevormd.

Door middel van zorgvuldig geselecteerde oude foto's van werkzaamheden, personeel en belangrijke gebeurtenissen, bieden we u een unieke blik achter de schermen van de evolutie van Douma Dakdekkers. Elk beeld vertelt een verhaal van hard werken, familiewaarden en de voortdurende toewijding aan uitmuntendheid die de kern vormen van onze identiteit.

Deze pagina is meer dan alleen een chronologisch overzicht; het is een viering van de mensen, de projecten en de momenten die ons hebben gedefinieerd. We nodigen u uit om de momenten van trots en de uitdagingen die we hebben overwonnen te verkennen, en zo meer te leren over het erfgoed dat ons inspireert om elke dag opnieuw kwaliteit en betrouwbaarheid te leveren.

1979

Een Historisch Uitje: Douma Dakdekkers in Londen, 1979

In 1979 vierde Douma Dakdekkers hun succes en waardering voor het harde werk van alle medewerkers met een onvergetelijk uitje naar Londen. Het hoogtepunt was een rondrit door de iconische straten van de stad in een klassieke dubbeldekkerbus, waarbij het team de rijke geschiedenis en cultuur van Londen ervoer. Deze reis staat symbool voor het belang dat het bedrijf hecht aan teambuilding en het erkennen van de inzet van het personeel. Het avontuur in Londen heeft niet alleen gezorgd voor onvergetelijke herinneringen, maar versterkte ook de banden binnen ons team, wat tot op de dag van vandaag bijdraagt aan onze sterke bedrijfscultuur.

Gereedschap van Weleer: De Ambachtelijke Tools van Douma Dakdekkers

Bij Douma Dakdekkers draait alles om traditie en vakmanschap, iets dat duidelijk zichtbaar is in de gereedschappen die in het verleden werden gebruikt. Naast de foto van de oude gereedschappen van onze dakdekkers, bieden wij een inkijk in de robuuste en duurzame materialen die generaties lang zijn gehanteerd. Deze gereedschappen waren niet alleen instrumenten van het vak, maar ook symbolen van de toewijding en nauwgezetheid waarmee elke klus werd aangepakt.

Van handgesmede hamers en solide koevoeten tot aangepaste zetijzers en branders, elk stuk gereedschap vertelt een verhaal van de arbeid en precisie die Douma Dakdekkers kenmerken. Deze historische tools weerspiegelen de evolutie van daktechnieken en de overgang naar moderne technologieën. Ze herinneren ons aan de tijd waarin elke dakpan en elk stuk zink met hand werd geplaatst en afgewerkt, wat bijdroeg aan de bouw van duurzame en esthetisch mooie daken die generaties lang meegingen.

Deze gereedschappen zijn meer dan alleen artefacten; ze zijn getuigenissen van de rijke historie en het vakmanschap dat Douma Dakdekkers al bijna een eeuw lang hoog in het vaandel draagt.

Een Mijlpaal in Regelgeving: De Vergunning van 1971

De afbeelding toont de officiële vergunning die de Gemeente Arnhem in 1971 aan Douma Dakdekkers heeft afgegeven, onder de Vestigingswet voor bouwnijverheidsbedrijven. Dit document markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van ons bedrijf, waarin we erkend werden als een professioneel en volwaardig dakdekkersbedrijf binnen de lokale bouwsector.

Deze vergunning vertegenwoordigt niet alleen onze compliance met de toenmalige regelgeving, maar benadrukt ook onze inzet voor kwaliteit en betrouwbaarheid in een tijd van groeiende stedelijke ontwikkeling en bouwnormen. Het verkrijgen van deze vergunning was een essentiële stap vooruit in het formaliseren van onze bedrijfsactiviteiten en het versterken van onze reputatie in Arnhem en omstreken.

Het document is een bewijs van onze toewijding aan het voldoen aan de verwachtingen en eisen van de overheid en onze klanten, en het onderstreept de professionaliteit en duurzaamheid die Douma Dakdekkers nastreeft. Het is een herinnering aan de reis die we hebben afgelegd en de evolutionaire stappen die we hebben gezet om te komen waar we nu zijn.

Onze Reis Door de Jaren Heen: Een Fotoverhaal

Duik in ons verleden met ons exclusieve fotoalbum op de "Over Ons" pagina. Deze zorgvuldig geselecteerde verzameling foto's van vroeger biedt een unieke blik op de rijke geschiedenis van Douma Dakdekkers. Van de vroege dagen van oprichter Hendrik Douma tot memorabele momenten zoals de opening van ons nieuwe bedrijfspand door Kas Douma senior, elk beeld vangt een stukje van ons erfgoed.

Deze foto's vertellen het verhaal van groei, familietraditie en onveranderd vakmanschap door de generaties heen. Ze herinneren ons aan de toewijding en het harde werk dat heeft bijgedragen aan de reputatie die Douma Dakdekkers vandaag de dag geniet. We nodigen u uit om door dit album te bladeren en meer te leren over de mensen en de projecten die ons hebben gevormd tot wie we zijn.

Een Nieuw Hoofdstuk: Douma Dakdekkers Vestigt zich in Elden

In een opmerkelijke stap die de groei en ontwikkeling van ons bedrijf onderstreept, verhuisde Douma Dakdekkers van de historische Spijkerstraat naar de schilderachtige Molenweg in Elden. Deze verhuizing, vastgelegd in een krantenknipsel uit die tijd, markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk voor ons dakdekkersbedrijf.

De gemeente heeft een stuk bouwgrond van 800 ca verkocht voor 66.880 gulden, inclusief BTW, waardoor Douma Dakdekkers zich kon vestigen op deze nieuwe locatie. Dit was in lijn met het bestemmingsplan van Elden, dat ruimte biedt aan 'schone industrie', en weerspiegelt onze inzet voor zowel vakmanschap als milieubewust ondernemen.

Deze verhuizing naar Elden was niet alleen een strategische stap voorwaarts, maar ook een verbintenis om onze dienstverlening en bereikbaarheid voor onze klanten te verbeteren. Het symboliseert onze voortdurende inzet voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid in elk project dat we ondernemen.

Bij Douma Dakdekkers zijn we trots op onze reis en kijken we uit naar de vele mogelijkheden die onze nieuwe locatie in Elden ons biedt. Dit moment in onze geschiedenis staat symbool voor groei, vooruitgang en onze toewijding aan de toekomst van dakdekken.

parallax background

Direct hulp nodig? Bel ons nu!


026 - 2201196
of
06 - 55 887064

24/7 bereikbaar